Τι είναι το ΑΓΑΡ ΑΓΑΡ Ε406
Αγάρ Αγάρ είναι η ουσία που χαρακτηρίζεται ως πρόσθετη ύλη τροφίμων με τον αριθμό Ε406 και η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηκτικό στα τρόφιμα σύμφωνα πάντα με τον κώδικα τροφίμων και ποτών.
Προκειτε για πηκτικό που παρασκευάζεται με φυσικά συστατικά (φυτά, καρπούς και φύκη θαλάσσης) ενώ προτιμάτε γιατί είναι άγευστο, άοσμο ενώ έχει πολλαπλές χρήσης λόγο των φυσικών συστατικών του.
Εφαρμογές ΑΓΑΡ ΑΓΑΡ Ε406
Χρησιμοποιείται ως πηκτικός παράγοντας για στην παραγωγή μαρμελάδων, καραμελών ( ζελεδάκια ) και ζελέδων, καθώς το προτιμάνε οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία και τα εργαστήρια catering.